pondělí 30. prosince 2013

Výsledky letošních charitativních prodejů

Jako každým rokem touto dobou dávám vědět, kolik se podařilo vybrat prodejem charitativních produktů.

V letošním roce vzešel kalendář pro Zrnka z celoletní soutěže na facebookové skupině  Digiscrap.cz, zapojilo se do ní 49 scraperů, vzešlo 12 vítězných stránek, titulní stranu vytvářela Iricreative.
Svůj materiál na výrobu poskytla většina existujících českých a slovenských digiscrapbookových designerů, kterým tímto ještě jednou děkuji.

Dále se ve prospěch OS zrnka.cz prodávaly dva typy pohlednic/jmenovek od Eliastepa.

A tak  nám letos podařilo vybrat  2214 Kč. 


Nebudu zapírat, že jsem z výsledku zklamaná, je to nejméně, co se za všechny ty roky povedlo vybrat,  a už nyní přemýšlím a podnikám kroky pro to, aby s v příštím roce částku podařilo navýšit, alespoň zpět na úroveň předchozích let, přestože je to velmi těžké, letošní kalendář vycházel z konceptu nejlépe prodávaných modelů v roce 2012 (na jednu fotku, kuličkový číselník atd) - letošní preference klientů ale byly bohužel jinde.
V letošním roce se naštěstí (až na jednu výjimku - která byla díkybohu v nestandardním formátu) neobjevil žádný kalendář zdarma, který by prodej zastavil úplně. Designerům - i freebie makerům - za to děkuji.
V příštím roce nejenže budeme vyrábět šablonu tak, aby co nejvíce ulahodila klientům, ale zároveň v rámci propagace představíme příběhy dětí, které vybranými penězi z prodeje naši  zákazníci podpoří.

Převedla jsem 1107 Kč na účet 3789354095/5500 dlouhodobých projektů bez udání variabilního symbolu. Aby byly peníze použity tam, kde je nejvíc třeba.
Druhých 1107 Kč jsem převedla na účet Babyklokánků 3789354060/5500.


Druhá "větší" akce letošního roku byl prodej kitu "Fire" a aranží k němu - výnos z prodeje je směrován hasičům z račického SDH.

Výnos této akce byl do dnešního dne 1304 Kč 

a peníze budou hasičům předány v hotovosti. 


Kalendář, nebo kalendárium (elektronická podoba) zdarma jsme letos darovali na spoustu míst, kde byly potřeba. 
Jen namátkově vzpomenu - OS Metoděj, Alka Příbram, sdružní rodin dětí s retinoblastomem,  asi 3 kočičí útulky, útulek pro staré a nemocné koně....

Rozdané šablony klienti doplnili nebo si u nás nechali zdarma doplnit
fotkami svých klientů, nemocných dětí, zvířátek k adopci atd., nechali vytisknout a dále je prodávali svým podporovatelům za účelem zisku.
Rozdali jsme materiál v celkové hodnotě (komerční cena)  25.460 Kč.


Někdo se může ptát, proč tohle vůbec píšu. Je to proto, abyste sami byli hrdí na to, že se  věnujete digiscrapbooku, nad kterým  může spousta nevědomých a povrchně informovaných lidí ohrnout nos. Digiscrapbook ale pomáhá, ulevuje a rozjasňuje. Nenechte se umořit černobílými a zašedlými názory. Jste součástí celku, který jen díky Vám, nadšencům a tvořivcům a zákazníkům si může dovolit vůbec existovat a díky tomu pomáhat.


***********

Sice to nepatří do digiscrapbooku, ale když už mluvíme o charitě,
v letošním roce vznikla ve spolupráci s Iricreative, Martynkou a cukrářskou dílnou www.kralovnicky.cz
myšlenka 

DOBROTOFOCENÍ

Hned první kolo dvoudenní dřiny vyneslo úžasných 20.545 

oficiální číslo bylo 20.245 a později jsme ještě dovybraly 300 kč

a tyto peníze jsme v tom prvním kole vybíraly na www.promateje.cz.

Dále nám sponzor www.vytisknuti.cz natiskl zdarma 200 ks digiscrapbookových pohlednic (no vidíte, tak jsem tam nakonec ten digiscrap taky propašovala :-)) s fotkami pořízenými při dobrotofocení, které jsme v předvánočním čase rozdistribuovaly do sítě sociálních služeb, do domovů pro seniory, staré a opuštěné lidi na pohlednicích byl text, který sliboval staříčkům, že si na ně děti z přední strany a jejich rodiny vzpomenou při rozsvícení vánočního stromečku a tím se trochu pokusí nabourat jejich tíživou samotu. 

Náš nápad byl přijat na všech stranách s nadšením a tak jsme udělali radost ještě podruhé.

 Více o tomto projektu najdete na facebooku


Děkuji všem.


Přeji všem zdravý a úspěšný rok 2014.

Vaše Siťa - PST Designs

 

1 komentářů:

jirsev řekl(a)...

Jani jsi prostě báječná ženská a jsem moc ráda, že jsem měla tu čest Tě poznat osobně. Chci nejen Tobě, ale všem, které jste se podílely na všech projektech poděkovat, že máte srdíčka na správném místě a do Nového roku popřát hlavně hodně zdraví, štěstí a spoustu radosti, kterou rozdáváte nám ostatním svými dobrými skutky.... <3