neděle 20. března 2011

Jedna free texturka po ránu

Tak si tu tak prohlížím fotky z nedávné procházky a narazila jsem na pár fotek - všechny pořízené v objektu místního račického ZD konkrétně jsou to zdi od kravína - a napadlo mě, vyrobit z nich kravínovou texturku. Chvíli jsem si s fotkami hrála, abych docílila jemného vzorku a příjemných - rozjasňovacích barev a výsledek byl na světě, ukázka na náhodné fotce:

texturka je zdarma pro osobní použití
please respect: PERSONAL USE only


a jen malé zopakování, jak se s texturou (většinou) pracuje.
Texturu můžete samozřejmě použít nejen na fotky, ale třeba jako papír pro scrapbook.
Na fotku se většinou položí jako horní vrstva, přizpůsobí se velikost, většinou se musí o kousek zmenšit  (textura má rozměr 4256x2849pix při 300 dpi, tak jak původní fotky vyfotil můj fotáček)  a změní se její režim (v pravém panelu vrstev najedete na vrstvu textury a  měníte slovíčko normální za nějaké jiné).
Na použité ukázce je textura použita ve dvou vstvách, jednou v režimu závoj (screen)
a podruhé v režimu překrýt (overlay).
Pak se přizpůsobí krytí vrstev a velmi benevolentně se textura ogumuje na místech, kde ji nechcete mít měkkou gumou ideálně s tím největším průměrem aby byly okraje do ztracena. Dá se to taky udělat tak že hlavní motiv progumujete na 100% a pak snížíte krytí gumy a gumujete do ztracena např. na sníženém 70-50% krytí gumy.Gumujte každou případnou vrstvu textury zvlášt, pro dosažení zajímavých efektů světla, stínu a barev.
Možností, jak texturu použít je opravdu hodně a já věřím, že zrovna Vy přijdete na nějakou originální metodu. 
Budu stejně jako další čtenáři blogu ráda, když mi ji napíšete - pošlete do komentáře odkaz na fotku upravenou touto texturou a postup, jak jste efektu ve svém programu docílili!

Další texturky zdarma najdete na mém newsletterovém blogu zde
nebo

a znáte tohle?

4 komentářů:

CBH řekl(a)...

Thank you so much for this post. I want to let you know that I posted a link to your blog in CBH Digital Scrapbooking Freebies, under the Page 3 post on Mar. 20, 2011. Thanks again.

Janina64 řekl(a)...

Ahojky ..děkuji určitě použiji ,,teď sem jí použila jako pozadí,ale protože se mě to líbilo,,určitě si vyhraji s texturou jinak,,,pá

Anonymní řekl(a)...

Just a quick note to let you know that a link to this post will be placed on CraftCrave in the DigiFree category today [21 Mar 01:00am GMT]. Thanks, Maria

PSP-Filiaal řekl(a)...

Thank you for the beautiful texture
Lirios - the Netherlands