pondělí 8. února 2010

Kvalitativní testy - quality check

Vzhledem ke zvýšenému zájmu, rozhodla jsem se přijít s nabídkou všem freebařům nebo začínajícím profesionálním designerům v oblasti digiscrapbooku a provádět testy kvality jejich práce. 

Co je to test kvality?
Jedná se o písemné zhodnocení kitu v základních kvalitativních kriteriích - ostrost, přesnost ořezu, dpi, velikost elementů atd. Výstup je standardizovaný dokument obsahující seznam závad a doporučení jak je opravit. Netýká se vzhledové stránky kitu, ani použitých myšlenek, nebo jen okrajově. Zabývá se technickou kvalitou kitů.

Proč test kvality?
Většina dobrých shopů provádí test kvality při výběrovém řízení, nebo pokud se ucházíte o místo v shopu. Některé shopy mají kvalitáře na každý kit který jde do shopu, aby si zachovaly svou reputaci a nenabízely svým klientům nekvalitní zboží. Jestliže shopu  předložíte svou práci, kterou jste dělali dosud bez nějaké zpětné vazby od profíka, můžete se nejen dozvědět, co všechno děláte blbě, ale také si zavřít úplně vrátka do toho shopu, protože prostě děláte velké chyby. 
 Pokud si necháte kit zkontrolovat před nabídkou do shopu, minimálně velké chyby odstraníte a můžete být hodnoceni hlavně za nápaditost svých kitů a ne za fatální nedostatky. Každý, kdo nechal testovat svůj kit, může potvrdit, že je to výborná věc. Dozvíte se věci, které jste zatím neřešili, protože tvoříte sami za sebe a vaši fanoušci vám zatím jen tleskali, prakticky jinou zpětnou vazbu nemáte. Závady vám nejen popíšu, ale také přiložím možnosti řešení (pokud existují). I ti, kdo dělají freebies, by měli ve svém zájmu znát a vědět pravdu o technické stránce své práce a napomoci touto znalostí ve svém zlepšování. Chyby dokážeme napravit, jen pokud o nich víme.

Proč u PST Designs?
PST Designs podniká v digiscrapbooku již více než dva roky. O digiscrapbook se zajímám ještě o rok déle, grafiku dělám již 14 let. V zahraničí jsem od ledna do června 2009 spoluvlastnila shop SNT, kde jsem mimo jiné získávala nováčky pro digiscrapbookový design a prováděla pro ně podrobné testy kvality před zahájením prodeje. V červnu 2009 jsem shop pro nedostatek času opustila. Jsem členem a kvalitářem týmu WaterLo, který je dodavatelem kvalitních českých freebies. 

A možnost získat test kvality ZDARMA:
V rámci podpory a zkvalitnění české freebie scény nabízím kvalitativní test freebařům, kteří se nechystají do shopu - ZDARMA. Podmínkou je následujících 6 měsíců zůstat výhradně ve freebie scéně. Jestliže se rozhodnete prodávat svou práci v této době, bude částka za test účtována zpětně. Zdarma si každý freebař může nechat otestovat pouze jeden kit v rámci 6 měsíců. Za peníze klidně každý co vyrobí :-DDD

Cena testu je 500 CZK.

Jak objednat? Mailem na sitaslovackova@seznam.cz pošlete pár informací o sobě a odkazy na váš kit. Napište, jestli se chcete jen dozvědět pravdu zdarma, nebo chcete začít prodávat svou práci tj jestli budu účtovat peníze hned. Podle toho nachystám smlouvu o kontrole. (nejsem plátcem DPH).
Jestliže mi následně pošlete k nahlédnutí i opravený kit a já budu s provedenou nápravou spokojena, 
dostanete ode mě na kit certifikát
"quality check - PST Designs"
který můžete vložit do kitu nebo třeba do preview.

0 komentářů: